En Saab 340 nära Visby flygplats.

Resor Air Leap ställer in alla flygningar och företaget ansöker om rekonstruktion. Bolaget har bland annat flugit från Stockholm till destinationer som Örnsköldsvik, Halmstad, Visby och Mariehamn. 

Bolaget meddelade på måndagen på sin sajt att man avbryter all verksamhet, vilket SR Västernorrland var först med att rapportera. 

”Huvudorsaken till beslut, är att det inte är ekonomiskt försvarbart att driva verksamheten vidare i nuvarande form med de förutsättningar som finns idag”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Air Leaps kollaps innebär inte bara att Örnsköldsvik blir utan flyg till Stockholm. Air Leap har också haft en linje från Stockholm till Mariehamn och Åbo. Dessutom har Air Leap haft flygningar till Visby men där finns fler bolag som trafikerar rutten.

– Att ännu ett flygbolag har nu fått ge upp i spåren av coronapandemin är inte en stor överraskning. För resenärer kan det förstås innebära en ekonomisk smäll om flygningarna man bokat inte blir av. Men om resan betalts med ett kreditkort så finns det en chans att få tillbaka pengarna genom att ansöka om ersättning från kortutgivaren, säger Privata Affärers Magnus Gustavsson.