Aktie Den engelska fotbollsklubben Manchester United, som är börsnoterad i New York, är till salu.

Klubbens huvudägare sedan 17 år tillbaka, den amerikanska Glazer-familjen, meddelade enligt flera medier på tisdagskvällen att den inlett en process för att undersöka strategiska alternativ för Manchester United. I processen ska en rad olika alternativ undersökas, som nya investeringar, en ren försäljning eller andra transaktioner som berör klubben.

Raine Group, som bland annat höll i den uppmärksammade försäljningen av fotbollsklubben Chelsea tidigare i år, har anlitats som rådgivare av Glazer-familjen. Priset vid en försäljning väntas bli högre än de 4,25 miljarder pund som betalades för Chelsea av ett konsortium under ledning av amerikanen Todd Boehly.

Fler engelska fotbollsklubbar kan dessutom komma att byta ägare framöver. Tidigare i november framkom att amerikanska Fenway Sports Group vill sälja klubben Liverpool, alternativt ta in nya delägare.

När de första uppgifterna om en kommande försäljning började spridas på tisdagskvällen steg Manchester United-aktien snabbt med 15 procent på New York-börsen. I efterhandeln var aktien upp ytterligare 11 procent.