AFV:s nya favoritaktier

Publicerad 2013-04-17 08:00

Aktietips Affärsvärlden ger fyra rekommendationer i sin senaste utgåva, varav två köptips och två råd att avvakta.

Teknikkonsulten Rejlers försäljningstillväxt och stigande marginaler gör aktien köpvärd, enligt Affärsvärlden. För 2013 räknar tidningen med att bolaget rörelsemarginal stabiliseras kring 9 procent samt att tillväxten fortsätter i utstakad takt, vilket ger p/e-tal på 11 och 8 för 2013 respektive 2014 – en värdering som anses vara ”försiktig och snäppet under konkurrenterna”. Trots att den svaga likviditeten i aktien motiverar viss värderingsrabatt, blir rekommendationen köp, med en riktkurs på 115-120 kronor på ett års sikt.

Enligt Affärsvärlden ”tyder det mesta på att (G&L) Beijer kommer att fortsätta att utvecklas som en tillväxtmaskin i kylgrossistbranschen”. Bolaget anses ha utrymme för såväl nya förvärv som andra ”offensiva investeringar”. Vidare ser Affärsvärlden ljust på bland annat att beroendet av enskilda storkunder är litet, att direktavkastningen är god samt på den finansiella styrkan. Köp rekommenderas med en riktkurs på 149 kronor.

För BE Group noterar Affärsvärlden en historiskt låg värdering. Tidningen tror dock att stålrelaterade aktier har ett utmanade år framför sig, med fortsatt svag efterfrågan i Europa och med en byggsektor som sannolikt inte kommer ge ”någon nämnvärd draghjälp”. Tidningen råder att avvakta ett bättre köpläge.

Enligt Affärsvärlden kombinerar nätoperatören DGC One tillväxt med god direktavkastning. Vidare ser tidningen positivt på den skalbara affärsmodellen och långa, stabila kundavtal. Utifrån Affärsvärldens prognoser värderas dock aktien på historiskt höga p/e-tal, vilket gör att rekommendationen blir att avvakta en rekyl för köp vid en lägre kurs.