AFV: Två heta köptips

Publicerad 2014-09-03 08:11

Aktietips Affärsvärlden rekommenderar köp av pumptillverkaren och nätverksbolaget i sitt senaste nummer, som även innehåller två säljtips.

”Concentric mår allt bättre efter separationen med Haldex. Ett ambitiöst och välskött bolag med tillväxtambitioner bör handlas med premie”, skriver Affärsvärlden om nischaktören Concentric, som tillverkar motor- och hydraulikprodukter. Rekommendationen är köp med riktkursen 110 kronor.

Nätverksbolaget Net Insight tillhör en av årets börsvinnare efter en stark delårsrapport i juli, och företaget har många av de ingredienser som Affärsvärlden gillar i ett case på börsen: strukturell tillväxt, hög bruttomarginal och en kostnadsbas som utvecklas i betydligt långsammare takt än omsättningen. Köp rekommenderas, här med sikte på 3:10 kronor.

Ett bolag som tidigare skördat framgångar på börsen, men som nu hamnar i en rejäl formsvacka, är industribolaget Cavotec. Halvårsrapporten bjöd enligt Affärsvärlden på en rad beska besked, med fallande efterfrågan och en balansräkning i dåligt skick. Trots att nästan 30 procent av börsvärdet försvann i samband med dessa händelser anser inte Affärsvärlden att aktien är ett kap, och rekommendationen är sälj med riktkurs 22 kronor.

Sist ut har Affärsvärlden tittat närmare på medicinteknikbolaget Bactiguard. Aktien föll kraftigt efter börsnoteringen i juni – en nedgång som enligt Affärsvärlden var befogad. För investerare är risken hög att tillväxten inte skjuter fart som väntat, och Affärsvärlden anser att det är för tidigt att rekommendera köp i den ratade aktien. Rekommendationen blir i stället att sälja, för att köpa tillbaka aktien på kurser under 19 kronor.