Aktietips Affärsvärlden rekommenderar köp av Recipharm och Cibus.

Genom förvärvet av brittiska Consort Medical har Recipharm blivit en av de största spelarna på marknaden, skriver tidningen i en analys på söndagen och konstaterar att Recipharm klär bra i sin nya, större bolagskostym. De vaccin-kontrakt som tecknats under hösten ger bolaget ett globalt erkännande som öppnar upp för nya möjligheter, inte minst på tillväxtområdet inom biologiska läkemedel.

”En investering i Recipharm kommer dock inte helt utan risker. Det är möjligt att 2020 har varit ett förvärvs- och coronadopat år, och att jämförelsetalen blir svåra den närmaste framtiden. Även den höga skuldsättningen ökar risken. Trygghetsnarkomaner bör således hålla sig undan”, heter det i analysen.

Fastighetsbolaget Cibus Nordic intjäningsförmåga lockar Affärsvärlden med ett p/e-tal kring 14. Tidningen pekar även på Cibus utdelningsstrategi där bolaget i nuläget delar ut omkring 80 öre per aktie varje månad. Det motsvarar en direktavkastning på 5,8 procent och målet är att öka utdelningen med 5 procent årligen.

”Allt som allt ser vi Cibus Nordic som ett bra inslag i en portfölj med utdelningsfokus. Rådet blir köp”, skriver AFV.