Köptips Affärsvärlden rekommenderar köp av försvarskoncernen Saab och fukthanteringsföretaget Munters, enligt analyser daterade på söndagen.

Kan Saab få ordning på marginalerna så borde aktien kunna få revansch, menar Affärsvärlden men påpekar samtidigt att det då krävs att framtida prestation är bättre än den historiska.

”Den stora saken för aktien är att marginalerna stärkts. Målsättningen på 10 procent känns avlägsen för tillfället. Men med en lite mer spetsad produktportfölj, högre priser och effektivitet borde en marginal kring 9 procent inte vara någon utopi på sikt. Använder vi en multipel på 12 gånger rörelsevinsten (ev/ebit) finns en uppsida på 30 procent”, heter det i analysen.

Vidare anser Affärsvärlden att Munters har gjort en fin vändning efter stora problem.

”Den samlade bilden är att Munters ser ut som ett bra alternativ i en dyr verkstadssektor. Kortsiktiga utmaningar gör att det troligen inte brådskar att köpa aktien men på ett år sikt tror vi det är en bra idé”, heter det i analysen.

I Affärsvärldens huvudscenario finns en viss uppsida i Munters-aktien baserat på antaganden om att tillväxten stiger från historiska 3-4 procent upp mot 5 procent och marginalen når det 14-procentiga målet.

”Då värderar vi framtida vinster till 17x (ev/ebita). Det är en multipel som tar höjd för att värderingen stigit på börsen i år. Att tillväxten kan öka känns rimligt eftersom Munters 2017-2019 tvingades syssla mycket med omstrukturering”, skriver tidningen.