AFV: Tre färska köprekar

Publicerad 2013-04-24 08:21

Aktietips Affärsvärlden ger tre stycken köprekommendationer i sitt senaste nummer. Investmentbolaget, turismbolaget och klädkedjan får tummen upp.

Välskötta investmentbolaget Investor brukar inte göra särskilt många affärer, men något har hänt det senaste halvåret. Affärsvärlden anser att den ökade aktiviteten är positiv och hoppas att företaget håller tempot uppe. Rekommendationen är köp med riktkursen 212 kronor.

Affärsvärlden har analyserat Skistar och kommit fram till att aktien har ett tydligt säsongsmönster: uppgångar kring sommaren och nedgångar mot vintern. Aktien är därför köpvärd i nuläget. Husvagnstillverkaren Kabe har däremot ett omvänt säsongsmönster och den aktien bör investerare vänta med.

Klädkedjan MQ:s svaga höstsortiment slog hårt mot försäljningen och aktien är nu nere på rekordlåga nivåer. En stabil bruttomarginal och ett kostnadsbesparingsprogram finns dock i den positiva vågskålen. Aktien ges en spekulativ köprekommendation, men om läget försämras ytterligare kan det vara läge att trycka på säljknappen.