Aktietips Affärsvärlden, AFV, ser eyetrackingbolaget Tobii som ett intressant val för den som gillar tillväxtbolag och inte räds hög osäkerhet. Det framgår av en analys daterad den 4 februari, där tidningen ger Tobii en köprekommendation.

”Särskilt hägrar givetvis möjligheten att stark operationell leverans gör att vårt optimistiska scenario kommer i spel. På de premisserna anser vi att Tobii-aktien är köpvärd”, skriver AFV.

I analysen frågar sig Affärsvärlden om placerare, som verkar rycka på axlarna åt att Tobii står för ögonstyrningen i Sony Playstations nya VR-headset, är för pessimistiska.

Tidningen räknar med en 4-procentig rörelsemarginal 2024 och tänker sig då att aktien kan handlas till en ev/sales-multipel på 3,5, vilket ger en uppsida på 57 procent, enligt analysen.

”Vill det sig väl ser vi en uppsida på 137 procent. Då har vi räknat med 12 procents tillväxt 2023, 27 procents tillväxt 2024 och en rörelsemarginal som går via -5 procent nästa år till +8 procent år 2024. Investerare kan här tänkas villiga att betala 5 gånger omsättningen”, skriver AFV.