IPO Gänget bakom Spacett/Tura vill försöka upprepa framgången med ett nytt Spac-bolag, Spactvå, med liknande villkor och målbolagsbeskrivning. Det skriver Affärsvärlden.

”Spacarna har inte blivit någon succé i Sverige med undantag för just Spacett som i skrivande stund genererat en avkastning kring 12 procent för sina ägare. Det är väl godkänt eftersom börsen fallit kraftigt samma period. Spacett-gängets uppföljare har lite mer generösa villkor för sponsorerna men det är mer ett störningsmoment än en dealbreaker tycker vi”, skriver tidningen och ger rådet att inte teckna Spactvå inför noteringen på Spotlight Stock Market.

Affärsvärlden anser att villkoren i Spactvå överlag känns ”schyssta” men tidningen stör sig lite på att ”det verkar som att man unnat sig själv lite bättre ersättning nu när Spacett blivit bra”.

Teckningsperioden pågår 14-28 november och första beräknade handelsdag är den 9 december.

”Gissningsvis får den som tror på personerna bakom bolaget chans att köpa in sig billigare om IPO:n lyckas. Rådet blir att inte teckna”, skriver Affärsvärlden.

Spacett hade en teckningskurs på 5:00 kronor i december 2021. På onsdagseftermiddagen handlas Tura-aktien vid 6:28 kronor. Antalet avslut i Tura-aktien ligger sedan början av augusti på runt åtta stycken per dag.