Aktietips Sensys Gatso har en stark orderbok och marknaden växer underliggande drivet av ökat fokus på trafiksäkerhet, skriver Affärsvärlden i en analys där rådet blir köp för investerare som inte räds risknivån och volatiliteten.

”Använder vi en multipel på 13 gånger rörelsevinsten finns 30 procent uppsida på sikt. Givet att de återkommande intäktsströmmarna ökar kan Sensys möjligen värderas ännu högre än så på sikt”, skriver tidningen och påpekar att den noterade konkurrenten, tyska Jenoptik, värderas till drygt 15,5 gånger rörelsevinsten på 2023.

Att Sensys Gatso satsar på att öka de återkommande intäktsströmmarna är positivt då volatiliteten minskar mellan såväl enskilda kvartal som år, menar Affärsvärlden.

Bolaget har ingen exponering mot Ryssland eller Ukraina, inga anställda arbetar från länderna och ledningen framhäver att bolaget inte kommer att påverkas nämnvärt av stigande energipriser under 2022.

Affärsvärlden lyfter dock fram att bortsett från grundarfamiljen Gatso är insynsägandet generellt klent, även om en del ledningspersoner har viss exponering via optioner. Ägarlistan gapar också tom på institutioner.

”Kan Sensys fortsätta att växa och uppvisa stabilitet så finns potential att aktien kan värderas upp. Vinsttillväxten kommande år väntas bli stark. Uppsidan i aktien är helt okej”, heter det i analysen.