Aktietips Tidningen Affärsvärlden rekommenderar köp i Nyfosa och Platzer i det senaste numret som har temat fastigheter.

Affärsvärlden tycker att Nyfosa är värt en chansning och ger rådet köp i aktien.

”För den som kan leva med kontorsrisken sträcker vi oss till ett köpråd, även om det är med ganska tunn marginal”, skriver tidningen i en analys.

Nyfosa beskrivs av Affärsvärlden som en kassaflödesmaskin med lågt p/e-tal och hyfsad direktavkastning på 4 procent från ett diversifierat bestånd av närmare 400 fastigheter.

Största risken är trögare utveckling för kontorsfastigheter framöver, enligt analysen.

Affärsvärlden ger också rådet köp i Platzer, för den som inte räds kontorsmarknaden.

”Göteborgsbaserade Platzer har stora projekt i gång. Samtidigt växer staden. Det ger en långsiktig potential trots frågetecknen kring kontorsmarknaden”, skriver Affärsvärlden.

Även på kort sikt finns det saker att se fram emot, menar Affärsvärlden som hänvisar till att det under 2021 och 2022 slutförs tre större projekt (kontorshusen i Gårda och Lilla Bommen) där Platzer hittills investerat 3,3 miljarder, vilket kommer att ge nya hyresintäkter.

”Lyckas Platzer växa substansvärdet med 10 procent per år även fortsättningsvis så lär en placering bli bra på sikt”, heter det i analysen.