AFV: Fyra heta aktietips

Publicerad 2013-10-02 08:08

Aktietips Affärsvärlden ger fyra aktierekommendationer i sitt senaste nummer. För callcenterbolaget och fastighetsbolaget blir rekommendationen köp.

Efter en stor kurskollaps är Transcom nu på väg ur en kris. Med ett lågt förtroende från aktiemarknaden ser Affärsvärlden bolaget som en lovande turnaround-kandidat, och med en hög organisk tillväxt, potential för en fortsatt återhämtning av lönsamheten och en alldeles för försiktig värdering blir rekommendationen köp.

För Castellum är det kombinationen tillväxt och god direktavkastning som lockar. Castellum har haft en utdelningstillväxt på 8 procent under de tio senaste åren, och även om Affärsvärlden tror på en något lägre tillväxt i år ser de en utdelning på 4:20 kronor vilket motsvarar en direktavkastning på 4,5 procent. Rekommendationen blir köp på ett års sikt och riktkursen sätts till 105 kronor.

I Orexo ser Affärsvärlden att marknaden har ”intecknat försäljningsframgångar av närapå bibliska dimensioner”, vilket leder till att det inte finns rum för några missar. Affärsvärlden anser dock att risken för en besvikelse är stor när bolaget presenterar de första försäljningssiffrorna för sitt läkemedel Zubsolv om tre veckor, varför rekommendationen blir att ta hem vinsten. Köp rekommenderas åter om aktien går ner till 87 kronor.

Även i Stora Enso blir rekommendationen att ta hem vinsten. Stora Ensos aktie ha gått riktigt starkt i år, men Affärsvärlden frågar sig om förhoppningarna om att Stora Enso ska genomföra en större strukturaffär inte blivit väl stora. Med en värdering som sprungit iväg och kvarstående risker i den svaga europeiska tryckpappersverksamheten rekommenderas sälj.