AFV: Fyra heta aktietips

Publicerad 2013-09-25 08:41

Aktietips Affärsvärlden ger fyra aktietips i sitt senaste nummer. Badrumsföretaget Svedbergs och säkerhetskoncernen stämplas med köp.

För Svedbergs-aktien anser tidningen att bolagets stabila historik och låga värdering räknat på normal lönsamhet väger över tecken på tuffare konkurrens och lågt försäljningsmomentum. Bolaget väntas också få hjälp av en bättre konjunktur, skattesänkningar och en byggmarknad som tidningen anser börjat visa tecken på upphämtning. Rekommendationen blir köp.

När det gäller Gunnebo tycker Affärsvärlden att etablering i Asien lockar. Dessutom ser man möjlighet till att Europamarknaden tar fart. Den marginal på 7 procent i årstakt som vd Per Borgvall ansett uppnåelig i år, anser tidningen möjlig att nå under 2015 vilket ger ett p/e-tal på 10. Rekommendationen är köp med riktkurs på 45,5 kronor.

På ämnet Precise Biometrics höjer tidningen ett varningens finger för att vd sålt hela sitt innehav, samtidigt som två andra personer med insyn sålt delar av sina. Affärsvärlden lyfter också fram aktien i dag värderas till 20 gånger årets omsättning, på tilltro till ett väsentligt genombrott för fingeravtrycksteknologi och att bolaget blir en av de främsta leverantörerna globalt. Det tror inte Affärsvärlden kommer att bli fallet, och rekommendationen blir sälj.

Efter en mer än fördubblad aktiekurs under det senaste året anser Affärsvärlden att Nobia-aktien är rimligt värderad. Även på förväntningar om ökad vinst nästa år värderas bolaget till 15 gånger vinsten enligt tidningens prognoser, vilket inte anses vara något fyndläge. Rekommendationen blir att avvakta.