Scen ur Bloodlines 2.

Aktietips Är Paradox ett tillfälligt stukat kvalitetsbolag till rabatt – eller en fallande stjärna på dekis? Det frågar sig Affärsvärlden i en analys på söndagen som landar i en köprekommendation.

Paradox har rasat 20 procent efter sitt bokslut där den klart största negativa nyheten var att storsatsningen på rollspelet Bloodlines 2 försenas ytterligare. Förseningen innebär att Paradox nu står helt utan större annonserade lanseringar för 2021 samtidigt som bolaget möter rekordstarka jämförelsetal efter ett 2020 dopat av extra karantänspelande och med framgångar som Crusader Kings III, resonerar Affärsvärlden.

”Den som vågar syna ett tuffare 2021 och tror Paradox om några år lagt debaclet med Bloodlines 2 bakom sig ser köpläge /…/ Det är en chansning att köpa Paradox nu men bolagets befintliga spelkatalog är imponerande stabil och ger visst skydd på nedsidan. Kommunikation kring nya spelprojekt kan bli en trigger som håller liv i aktien inför 2022″, skriver tidningen men tillägger samtidigt att det inte bör vara någon brådska in i aktien.