AFV: Köpvärd högavkastare

Publicerad 2013-11-13 08:19

Aktietips Affärsvärlden ger i det senaste numret tre rekommendationer. Industrigrossisten bör köpas, medan vinsten bör tas hem i klädbolaget.

Ståltillverkaren SSAB står inför en sjunkande efterfrågan i Europa, kombinerat med sjunkande stålpriser, vilket främst har märkts i Nordamerika. Affärsvärlden ser även en vikande efterfrågan på nischprodukter, vilket bidrar till svårigheter för SSAB att vända den negativa utvecklingen. Tidningen ser ingen större fallhöjd i aktien, som samtidigt har möjligheten att rusa vid positiva konjunkturtecken i Europa, och rekommenderar därför aktieägaren att avvakta.

Stark resultatutveckling och hög direktavkastning lockar i Malmbergs, som trots den goda kursutvecklingen i år får rekommendationen köp av Affärsvärlden. Tidningen anser att aktien är köpvärd upp till nivåer kring 85 kronor på ett års sikt.

Klädbolaget MQ har stigit med 28 procent sedan i slutet av april då Affärsvärlden rekommenderade köp av aktien. Kursstegringen har dock inte rättfärdigats av boksluten, vilket får tidningen att säkra vinsten på nuvarande nivåer.