Tre heta köptips för börsen

Publicerad 2015-06-10 08:25

Aktietips JM, 2E Group och BTS får köprekommendationer i senaste numret av Affärsvärlden. Läsarna rekommenderas även teckna Nilörngruppen.

JM har varit en av de aktier som gått sämst på börsen i år. Kursraset kan till stor del härledas till en svag rapport för det första kvartalet, men Affärsvärlden bedömer framtidsutsikterna som ljusa.

Bostadsbyggandet slår för tillfället nya rekord efter många år av låg tillväxt. 60 procent av JM:s verksamhet utgörs av byggande i Stockholm, och trots tuff konkurrens och markbrist ger den ökade urbaniseringen gynnsamma förutsättningar.

I jämförelse med de större byggbolagen på börsen handlas JM med en rabatt. Affärsvärlden rekommenderar köp och skruvar upp riktkursen till 305 kronor.

Nilörngruppen köptes ut från börsen i mars 2009 till ett pris som då värderade bolaget till cirka 80 miljoner kronor. Huvudägarna, investmentbolagen Traction och Investor, tar nu hem vinsten genom att åternotera bolaget på First North. 43 procent av bolaget säljs ut för 50 kronor per aktie vilket motsvarar en värdering på 570 miljoner kronor.

Företaget gör etiketter till klädbranschen, en marknad som växer kraftigt varje år. Affärsvärlden spår fortsatt stark försäljningstillväxt och rekommenderar investerare att teckna med riktkurs 72 kronor.

Nöjeskoncernen 2E Group har gått starkt under de senaste åren men tidningen bedömer att aktien har fortsatt potential. Trots att nöjesproduktion åt konsumentmarknaden av många anses en riskfylld verksamhet, har bolaget uppvisat en tillväxt med i genomsnitt 15 procent de senaste 10 åren och den senaste redovisade förlusten på rörelsenivå var 2002.

Rekommendationen blir köp och riktkursen sätts till 33 kronor.

BTS är verksamt inom skräddarsydda företagsutbildningar och strategisimuleringar för ledande befattningshavare och försäljningsorganisationer, med USA som största marknad. Aktien är inget uppenbart fynd men bedöms ändå som köpvärd då bolaget har fortsatt goda tillväxtförutsättningar och stabil lönsamhet. Riktkursen sätts till 85 kronor.