Aktietips Tapetbolaget Embellence har haft en ljummen start på börskarriären som inleddes 2021 men bakom kulisserna finns nya tillväxtinitiativ, menar Affärsvärlden i den senaste upplagan. Även Ratos nystartade förvärvsstrategi ger en extra uppsida till en annars klart undervärderad aktie.

”Vår slutsats är att det finns värderingsstöd i Ratos också utan antaganden kring att förvärvsstrategin leder till en omvärdering”, skriver tidningen och fortsätter: ”De kortsiktigt tveksamma organiska utsikterna är en risk, men Affärsvärlden sätter ett köpråd på aktien”.

På risksidan finns Plantasjen som lyft under pandemin men där AFV menar att man bör räkna med lägre vinstsiffror framöver.

Tapetbolaget Embellence handlas i dagsläget till 34 kronor, att jämföra med teckningskursen på 42 kronor när bolaget noterades på First North i mars förra året.

”Efter höstens kursnedgång värderas nu Embellence till runt 10 gånger rörelseresultatet för 2021. Det är inte dyrt”, skriver AFV.

Bolaget har en målsättning att dubbla omsättningen till 2025. Marknaden för premiumtapeter växer och ledningen har planer att fortsätta internationalisera inom framför allt detta segment både organiskt och genom förvärv och AFV ställer sig frågan om 2022 blir året som bolaget får upp förvärvstempot på riktigt.

”Sammanfattningsvis tycker vi oss se ett bra köpläge i Embellence, även om det finns risker i caset”.