Fyra köpvärda aktier

Publicerad 2014-10-22 07:26

Aktietips En telefontillverkare, en molnleverantör, ett konsultbolag och en norsk pantjätte får köprekommendationer av Affärsvärlden.

I veckans nummer säger Affärsvärlden köp till Doro, Proact, BTS och norska Tomra.

Affärsvärlden ser vissa paralleller mellan Doro och Nokia, men menar att det finns stora skillnader som gör att Doro bör klara övergången till smarta telefoner betydligt bättre. Beträffande aktien står tidningen i valet och kvalet om man ska vänta på en klarare bild eller köpa nu. Risken är visserligen hög men på nuvarande nivåer är finns potential, menar Affärsvärlden, och väljer att ge köprekommendation.

Affärsvärlden säger att det är svårt att hitta bolag med Proacts tillväxtambitioner med p/e under 10. It-bolaget närmar sig sektorns genomsnittsmarginal vilket bäddar för potential i aktien. Rekommendationen är köp med målkursen 90 kronor.

Konsultbolaget BTS har presterat rörelsemarginaler över 10 procent under de senaste tio åren, till och med under finanskrisen. Aktien är följaktligen inte direkt billig, men bolagets stabila natur och tillväxtutsikter gör att man inte direkt behöver vara orolig för att äga den. Hög direktavkastning lockar och Affärsvärlden säger köp med riktkurs 56 kronor.

Vidare ger Affärsvärlden en köprekommendation till norska pantbolaget Tomra. Tidningen ansluter sig därmed till den rakt igenom positiva analytikerkåren och säger att årets nedgång på börsen innebär att aktien är aptitligt värderad.