Fyra heta aktietips

Publicerad 2015-02-25 07:28

Aktietips Köp Cellavision, CTT Systems, Mekonomen och Raysearch. Så lyder rekommendationerna från Affärsvärlden i veckans upplaga.

Efter Affärsvärldens analys av Cellavision i höstas, då aktien pekades ut som en eventuell kursraket, kan uppgången nu ett halvår senare summeras till över 100 procent.

En snabb vinsttillväxt och medvind av gynnsamma valutakurser bör dock kunna få aktien att lyfta ytterligare, varpå rekommendationen blir köp med riktkursen 68 kronor på ett års sikt.

Även CTT Systems har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens förra analys i slutet av september. Kursuppgången har gjort att aktien inte längre kan ses som ett fynd, men alltjämt en aktie att äga.

Bolaget går från klarhet till klarhet, och med två urstarka kvartal i ryggen får aktien en köprekommendation. Riktkursen sätts till 47 kronor.

I Mekonomen rekommenderar Affärsvärlden att spänna fast säkerhetsbältet och hänga med på en kursresa norrut. Bolaget har växlat upp, men med en värdering som inte hängt med vidhåller Affärsvärlden sin köprekommendation med sikte på 245 kronor.

För investerare som kan tåla en svängig resa framöver, i ett bolag där försäljningsvariationerna mellan kvartalen kan bli stora, är Raysearch värt att köpa. Kurskometen har mer att ge, och inom ett år spår Affärsvärlden att vi kan se noteringar på 98 kronor.