Aktietips Bulten och Karnov får båda köprekommendationer från Affärsvärlden.

Fordonsunderleverantören Bulten är köpvärd för den som tål bolagets cykliska natur. Det uppger Affärsvärlden i en analys från i söndags.

Fjolåret var ett tufft år för både Bulten och fordonsindustrin, men framtiden ser desto ljusare ut, resoneras det.

”Med relativt defensiva antaganden får vi en uppsida på runt 30 procent i huvudscenariot. Skulle bolaget närma sig sina finansiella mål, vilket reflekteras i det optimistiska scenariot, finns en uppsida på runt 70 procent att hämta”, skriver tidningen som bland annat lyfter fram Bultens produktfamilj med lägre koldioxidutsläpp än för vanliga fästelement.

Affärsvärlden ser kurssvackan i informationstjänsteföretaget Karnov, verksamt inom det juridiska området, som ett tillfälle att köpa Karnov-aktien för en investerare som vill ha lite mer stabila pjäser i sin portfölj.

”Om tillväxttakten växlar ned mot 2 procent långsiktigt så kommer Karnov få svårt att öka vinsterna vilket öppnar en nedsida i ett sådant scenario. Det verkar nästan vara det börsen ser framför sig i och med att aktien fallit 18 procent i år. Men det är inte en utveckling som vi ser på radarn. Rörelsevinsten var upp 8 procent i senaste kvartalet”, skriver Affärsvärlden.

I december valde Karnov att köpa upp ett bolag i Norge inom arbetsflödesverktyg för revisions- och redovisningsbranschen.

Detta är visserligen en något annan produkt än de informationstjänster som är nuvarande fokus, men Karnov jobbar mot samma kundgrupper och vet hur man sköter en abonnemangsbaserad affär, resonerar Affärsvärlden.

Norge-förvärvet känns något dyrt och Karnovs vd-skifte så sent som i maj är en osäkerhet, uppger tidningen samtidigt.