AFV: Köp bryggeri och teknikbolag

Publicerad 2013-03-20 07:51

Aktietips I sitt senaste nummer ger Affärsvärlden fem rekommendationer. Danska öljätten och teknikbolaget med låg värdering stämplas med köp.

Tidningen bedömer att de positiva nyheter som aviserats den senaste tiden för läkemedelsbolaget Medivir redan är inräknade i kursen, och eventuella negativa nyheter kan slå hårt. Affärsvärlden är försiktiga och säljer på nuvarande nivå, och köper tillbaka på lägre kurser.

Både underklädeskedjan Björn Borg och profil- och detaljhandelsföretaget New Wave har utvecklats starkt sedan de gavs köprekommendation av Affärsvärlden i höstas och det är nu dags att ta hem vinsterna. New Waves bokslut var visserligen ingen besvikelse likt Björn Borgs, här motiverar istället den höga skuldsättningen och de begränsade tillväxtmöjligheterna säljrekommendationen.

Affärsvärlden ger rekommendationen köp för teknikbolaget Micronic Mydata, med bland annat möjligheten till extra utdelning och en låg värdering i ryggen. Rekommendationen stärks ytterligare av de sänkta kostnaderna, en ny vd och översynen av kapitalstrukturen.

Vidare ger Affärsvärlden köprekommendation för det danska bryggeriet Carlsberg. Bolaget är både exponerat mot tillväxtmarknader och mogna marknader, samtidigt som värderingen är lägre än konkurrenternas.

I sin egen portfölj gör Affärsvärlden ett par ändringar: de säljer Björn BorgBoliden och Securitas och köper istället SSAB och hävstångsfonden Xact.