Tre färska köpråd

Publicerad 2014-03-26 09:12

Aktietips Affärsvärlden ger tre köprekommendationer i veckans utgåva. Däremot får detaljhandelskedjan Clas Ohlson nöja sig med en vänta-rekommendation.

Industrigruppen Xano väntas genomgå en lycklig bodelning vilken spås sätta ny fart på bolagets expansion.

Affärsvärlden som varit positiv till aktien under en längre tid ser ingen anledning att ändra sig utan höjer sin riktkurs till 265 kronor och upprepar sin köprekommendation inför en uppdelning, där affärsområdet Precision Components delas ut och särnoteras, något som väntas ske under sommaren.

Hälsoproduktbolaget Midsona köpstämplas också. Tidningen gillar bolaget och listar ett antal köpargument såsom stark finansiell ställning och tillhörande förvärvsmöjligheter. Med ett tämligen aggressivt tillväxtmål om 10 procent per år och förbättrad lönsamhet från nuvarande 7 till 10 procent sätts en riktkurs om 45 kronor.

”Med ett p/e på 10 för 2014 ser vi utrymme för kurslyft”, skriver Affärsvärlden.

Kameraövervakningsbolaget Axis hyllas av Affärsvärlden. Bolaget anses vara ett av få intakta tillväxtbolag på Stockholmsbörsen. Vid eventuella rapportbesvikelser rekommenderas köp eftersom Axis i grunden är ett långsiktigt kvalitetsbolag som förtjänar höga multiplar. Riktkursen skrivs till 250 kronor.

De senaste rapporterna från Clas Ohlson har bjudit på rejäla glädjeskutt, men den stora omvärderingen är nu avklarad och Affärsvärlden, som tror att aktien behöver en paus innan kursuppgången fortsätter, sätter en vänta-rekommendation.

”Vår långsiktigt positiva grundinställning består, men värderingen är inte längre på fyndnivåer. För långsiktiga placerare är det ingen aktie man måste kasta ur portföljen. Vi är dock inne på att det sannolikt dyker upp bättre köplägen i aktien senare under året och sänker därför rekommendationen ett snäpp”, skriver tidningen.