AFV: Två köptips för börsen

Publicerad 2013-04-10 08:17

Aktietips I senaste numret ger Affärsvärlden två köprekommendationer. Bilprovningsföretaget anses billig trots kursrallyt, och IT-bolaget förväntas fortsätta växa.

Bilprovningsföretaget Opus är trots kursrallyt billig och köpvärd, enligt Affärsvärlden. Marknaden i Nordamerika är stor, samtidigt som ytterligare tillväxtpotential finns i Sydamerika. Visst är bolaget mycket konjunkturkänsligt men tidningen ser uppsida på alla fronter.

Onlinespelleverantören Net Entertainments aktie är inte billig, men köpvärd ändå. Förväntningarna på bolaget är höga men tillväxten är stark, och det finns god potential på nya marknader. En ny börsoro skulle dessutom kunna vara bra för aktiekursen. Affärsvärlden säger köp och höjer riktkursen till 110 kronor på ett år.

Industrigruppen Beijer Almas aktie har gått nästan tre gånger så starkt som börsen i helhet i år, och värderingen anses nu vara väl hög. En av företagets guldklimpar, enheten för chassifjärdrar, förväntas tyngas av valutaeffekter framöver. Det kortsiktiga rådet blir att sälja aktien, men den är fortfarande köpvärd på fem års sikt tycker Affärsvärlden.

Atlas Copco är ett av de mest välskötta verkstadsbolagen, och således är värderingen därefter. Aktien är på toppnivåer och har under de senaste månaderna tappat fart, och tidningen tror att endast en rejäl skjuts åt världsekonomin kan ge ett större lyft till kursen. Samtidigt är ett större tapp inte särskilt troligt och rekommendationen blir att avvakta.