Ny hyllning av oljeaktien

Publicerad 2014-04-08 12:24

Aktier Africa Oil är ett av de mest lockande investeringsalternativen inom energisektorn. Der menar en kanadensisk investmentbank.

I den kanadensiska investmentbanken Dundee Capital Markets månatliga marknadsbrev daterat den 7 april, har banken har en köprekommendation med en riktkurs om 88 kronor för oljeprospekteringsaktien.

Analyshuset låter sig inte nedslås av den senaste kenyanska torrborrning, Emong i Lokichar-bassängen, nyligen utan pekar snarare på de sju raka oljeträffar Africa Oil haft i området.

Men för att oljeprospekteringsbolaget ska kunna bibehålla sitt borrningsmomentum och investerarnas uppmärksamhet krävs att olja hittas i fler bassänger i år.

Under 2014 är det upp till sex nya möjligheter för prospekteringsborrningar att stöta på fyra nya oljebassänger, enligt banken. Här nämns de pågående borrningarna i den kenyanska brunnen Sala och den etiopiska brunnen Shimela bland andra.

I Lokichar-bassängen väntas utvärderingsborrningar i brunnarna Twiga-2 och Ngamia-2 och ett flödestest av Agete-brunnen under våren, enligt analysen.

Bland ytterligare händelser som kan komma att påverka värderingen av Lundin-bolaget nämns resursuppdateringen som kan komma under innevarande kvartal och ytterligare information kring den etiopiska brunnen El Kuran-3.

Förutom borrningsprogrammet nämns även vikten av framsteg kring kenyanskt myndighetsgodkännande av utbyggnad av bland annat en pipeline under 2015/2016 med möjlighet att påbörja försäljning av olja två till tre år därefter.