AFRICA ENERGY: TAR UPP KREDITFACILITET OM 5 MLN USD (NY)

2022-12-19 08:39:05

(Tillägg: tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Olje- och gasprospekteringsbolaget Africa Energy har tecknat en ny kreditfacilitet uppgående till 5 miljoner dollar. Långivare är Africa Oil, Deepkloof och Lorito.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lånet kommer att löpa med en ränta på 10 procent fram till utgången av oktober 2023. Från och med 1 november 2023 kommer räntan på den eventuellt utestående skulden att vara 15 procent. Den nya högre räntesatsen kommer att appliceras retroaktivt på den utestående skulden räknat från då lånet togs upp.

Kreditfaciliteten minimerar aktieägarutspädning samtidigt som bolaget kan framskrida i planerna kring att utveckla bolagets gaskondensatsupptäckter inom Block 11B/12B, utanför den sydafrikanska kusten.

Samriskbolagen vid blocket har ansökt om produkträttighetsansökan och befinner sig för närvarande i förhandlingar kring gasprisavtal med potentiella kunder i Mossel Bay.

"Vi är tacksamma för det fortsatta stödet från våra nyckelaktieägare som demonstreras genom denna brygglånefacilitet", kommenterar Africa Energys finanschef Jeromie Kufflick i pressmeddelandet.

Africa Energy äger indirekt 10 procent av Block 11B/12B. Africa Oil äger i sin tur drygt 31 procent av Africa Energy och är därmed största ägare.Direkt-SE