Starka flödesresultat från Luiperd-brunnen ger utrymme för ytterligare uppsida i Africa Energys aktie, samtidigt som prospekteringsbolaget arbetar för att maximera värdet av fynden Luiperd- och Brulpadda.

Det skriver Pareto i ett marknadsbrev på tisdagen där riktkursen höjs till 4,50 kr (4,00) med upprepad köprekommendation.

Analyshuset pekar vidare på att flera eventuellt kursdrivande nyheter för Africa Energy är att vänta där bland annat överenskommelsen för nedfarmning (farm-down) vid prospekteringsbolagets till 90 procent ägda Block 2B, som meddelades om tidigare i år, snart väntas slutföras så fort ett potentiellt godkännande från den sydafrikanska regeringen kablats ut.

Pareto ser även att det under det första kvartalet nästa år kan komma uppdateringar kring Block 11B/12B, där Luiperd och Brulpadda ingår. Bland annat väntas potentiellt ytterligare nya uppgifter kring fyndens resurstillgångar men också Totals förhandlingar med den sydafrikanska regeringen angående utvecklingsplan och kommersialisering.

Omkring 11.30-tiden på tisdagen var Africa Energy-aktien upp 8,7 procent och bytte händer till 2,43 kr.