AFV: Två köpvärda aktier

Publicerad 2014-06-18 07:58

Aktietips Lastbilstillverkaren och underleverantören till byggbranschen stämplas med köp i senaste numret av tidningen Affärsvärlden.

Volvo är mitt inne i ett omstruktureringsprogram under ledning av Olof Persson. Det är trovärdigt, tycker Affärsvärlden, och Olof Persson har tidigare visat att han kan ta ett affärsområde till nya lönsamhetshöjder. Den nuvarande värderingen prisar inte in några större förbättringar, och dessutom har Volvo en stor tillväxtmarknadsexponering, vilket gör att Volvo-aktien lockar. Vissa frågetecken finns förvisso, som en tillfällig svaghet på tillväxtmarknaderna, men denna svacka har öppnat upp ett intressant läge att kliva på för mer långsiktiga investerare.

Beijer Ref, som säljer allt från luftkonditioneringsapparater till industrisystem som kräver obruten kyla, brukar lyfta under sommaren. Men aktien är fullvärderad. Kursen har lyft 40 procent under det senaste året och 25 procent bara sedan i slutet av mars och noteras nu till rekordnivåer. Affärsvärlden sänker rekommendationen till vänta.

Under det senaste decenniet har Assa Abloy-aktien handlats till ett p/e-tal kring 14, men nu är p/e-talet uppe på 20. Bättre köplägen väntar framöver, det bekräftas inte minst av att av att stjärnförvaltarna på Didner & Gerge sålde hela innehavet i Assa Abloy under förra kvartalet, skriver Affärsvärlden, varför rådet blir avvakta.

B&B Tools beskrivs som en konkurrenskraftig leverantör av industriförnödenheter till bygg- och industrisektorn. Man har infört en platt organisation och ett resultatansvar, som har resulterat i förbättrad lönsamhet. Dock finns mer att hämta inom verksamhetsområdet Tools, där förbättringspotential finns, och verksamheten totalt sett bör då kunna nå en rörelsemarginal på 7-8 procent. Affärsvärlden lyfter fram att vd:n Ulf Lilius själv äger aktier i bolaget och att en värdering i linje med jämförbara industribolag ger en kurspotential upp mot 180 kronor. Affärsvärlden behåller därför köprekommendationen.