Tre heta köptips

Publicerad 2017-05-31 06:42

Aktietips Ögonstyrningsbolaget Tobii, e-handelsbolaget Qliro och läkemedelsutvecklaren Oncopeptides får köprekommendationer i veckans nummer av Affärsvärlden.

Tobii har haft två svängiga år på Stockholmsbörsen. Sedan introduktionen har aktiekursen upplevt både toppar och dalar. Kursen har näst intill halverats efter sin senaste ökning i år med ett kursras på runt 35 procent.

Affärsvärlden ser dock Tobii som ett spännande innehav i en långsiktig portfölj och rekommenderar köp i sitt senaste nummer.

Qliro kan efter en kursuppgång på drygt 75 procent inta vinnarpallen på börsen. Detta beror till största del på försäljningen av förlusttyngda Lekmer, som tidigare belastat rörelseresultatet. Qliro har även erhållit tillstånd som kreditmarknadsbolag och kan därmed lansera QFS i Norge. Tidningen rekommenderar köp upp till riktkursen 20 kronor på ett års sikt.

Oncopeptides börsnoterades tidigare i år och drog därmed in 650 miljoner kronor. Bland storägarna finns riskkapitalbolaget Healthcap och statliga industrifonden. Bolagets kommande framgång hänger på ett marknadsgodkännande. Rådet som ges är köp i Oncopeptides.

FM Mattson, som tillverkar vattenblandare och kranar, innehar ett starkt grepp med 61 procents marknadsandel inom blandare i Sverige. Koncernen har som mål att ha lägst 10 procents rörelsemarginal över en konjunkturcykel, något som de inte varit nära hittills. Bolaget har en oklar framtid och rekommendationen blir avvakta.