AFV: Tre köpvärda akiter

Publicerad 2013-05-15 07:59

Aktietips Affärsvärlden lämnar tre köpråd i veckans nummer: Storbanken, byggunderleverantören och First North-listade bemanningsbolaget.

Swedbank tros kunna lämna en utdelning på 10 kronor nästa år, med ännu mer utdelningsutrymme när de nya regelverken sitter på plats. Marknadens intresse för stabila bankaktier förmodas hålla i sig under det närmaste året, och Affärsvärlden ändrar därför rekommendationen för Swedbank från avvakta till köp. Riktkursen på ett års sikt sätts till 177 kronor, vilket ger p/e 12 räknat på tidningens prognos för nästa års vinst.

B&B Tools har haft det tungt sedan 2008, och att vara leverantör till industrin och bygghandeln är tufft. Men minskad skuld och besparingar kan vända trenden, tror Affärsvärlden rekommenderar köp och sätter riktkursen till 85 kronor. Aktien värderas lägre än både börsnoterade Swedol och utköpta Ahlsell sett till försäljningen.

Bemanningsbolaget SJR beskrivs som en pärla på First North, och värderingen handlas med en märkligt stor rabatt även givet den dåliga likviditeten, ev/ebit 7,5 och p/e 11,1. Bolaget tros kunna fortsätta att växa snabbt med god lönsamhet, och dagens marknadsandel, 14 procent, lämnar gott utrymme för fortsatt erövring av marknadsandelar. En fortsatt svag svensk arbetsmarknad gör den kortsiktiga utvecklingen osäker, men på kort sikt ser Affärsvärlden inget som talar för att SJR skulle tappa stilen. Aktien anses köpvärd och riktkursen sätts till 70 kronor.