Tre heta köptips

Publicerad 2017-05-23 23:30

Aktietips Scandic, ÅF och Millicom får alla köprekommendationer i det senaste numret av Affärsvärlden. Investmentbolaget Lundbergs ser dock inte lika aptitligt ut och rådet där blir avvakta.

STOCKHOLM (Direkt) Sveriges två hotellföretag på börsen, Rezidor och Scandic, har på senare år utvecklats åt helt skilda håll. Scandic har sedan noteringen i december 2015 stigit 70 procent, det är högkonjunktur och alla mätare står på grönt. P/e-talet på 14 för i år är inte utmanande och riktkursen om ett år sätts till 141 kronor, skriver Affärsvärlden och rekommenderar köp för Scandic.

Investmentbolaget Lundbergs har de senaste tio åren ökat substansvärdet med cirka 9 procent årligen. Aktien är populär och handlas med en premie strax över 10 procent. Den dryga tredjedel av portföljen som är fastigheter kan knappast motivera premien och möjligheten att överavkasta i närtid är begränsade, skriver tidningen och rådet blir avvakta.

ÅF är inget fynd men aktien är ändå köpvärd tycker Affärsvärlden – trots att aktien mer än trefaldigats i värde på fem år. Bolaget har en övertygande historik, stark marknad och goda utsikter att få vinsten att växa. Köp upp till 210 kronor om ett år, är rådet.

Även Kinneviks tillväxtmarknadsoperatör Millicom är intressant enligt tidningen. Bolaget har en låg värdering för en i grunden stabil tillväxtmarknadsaffär och rådet blir köp med riktkursen 650 kronor.