Två aktier du ska sälja – och en du ska köpa

Publicerad 2017-04-20 05:56

Aktietips Tidningen Affärsvärden ger en köprekommendation till kycklingbolaget Scandi Standard och manar samtidigt till ett tryck på säljknappen för Ambea och Cellavision.

Det framgår av veckans utgåva, som blev tillgänglig på onsdagskvällen.

Scandi Standard har både goda tillväxtmöjligheter och lönsamhetspotential. Lyckas det nå målet om en 10-procentig ebitda-marginal är uppsidan stor, menar tidningen. Bolaget behöver dock inte nå hela vägen dit för att anses vara intressant. Riktkursen sätts till 63 kronor på ett års sikt.

Det nynoterade vårdbolaget Ambea är fullvärderat menar tidningen som resonerar att riskkapitalägda bolag som går till börsen brukar vara förtryckta. Affärsvärlden värderar bolaget till ett p/e-tal på 15 för i år och nästa år, och kan inte se vad som ska driva aktien. Rekommendationen för de som investerat i bolaget blir sälj och köp tillbaka på nivåer under 67 kronor.

Cellavision blir också ratad av tidningen. Att medicinteknikbolaget har rusat efter den positiva vinstvarningen i början av april har tagit aktien till höga värderingsnivåer och därför råder tidningen investerare att vara försiktiga på kort sikt. Aktien värderas till tio gånger omsättningen och med ett p/e-tal på 45 för 2017. Bolaget får en säljrekommendation till riktkursen 120 kronor.

Affärsvärlden blickar även till Danmark där de hittar smyckestillverkaren Pandora som de finner lågt värderad. Köp, skriver tidningen.