Två köpvärda aktier – och en du ska sälja

Publicerad 2016-01-13 07:34

Aktietips I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderas köp av Pricer och Recipharm, medan tidningen anser att Axfood ska säljas och avråder från att teckna Xbrane.

Affärsvärlden skriver att Pricer, inriktat på hylletiketter, har bra fart på tillväxten och att lönsamheten vänder upp. Utmaningar saknas inte, men långsiktigt ser aktien intressant ut. Aktien är inget fynd på nuvarande kursnivå men är en långsiktig tillväxtaktie som platsar i portföljen. Köp med riktkurs 10:30 kronor, menar tidningen.

Kontrakttillverkaren Recipharms värdering förutsätter att bolagets köpoffensiv håller i sig vilket den lär göra menar Affärsvärlden som stämplar köp.

P/e-talet uppgår till 16,4 för 2016 men Affärsvärlden tror på vinstlyft, om än av lägre magnitud. Bolaget växer tillräckligt snabbt för en köprekommendation och riktkursen sätts till 169 kronor.

Efter att Axfood rusade på börsen i fjol är värderingen allt för uppskruvad, skriver Affärsvärlden vidare och rekommenderar sälj.

Därtill har Axfoods näst största ägare meddelat att de avser att sälja en större post, vilket också mindre aktieägare bör göra resonerar tidningen. Rekommendationen sänks till sälj från tidigare vänta. Köp tillbaka på nivåer kring 120 kronor avslutar Affärsvärlden.

Vidare råds läsarna att inte teckna aktier i läkemedelsbolaget Xbrane som ska in på First North och sikar på att vända förlust till vinst.

Utan ”track-record” har Xbrane en hel del att bevisa och utrymmet för misstag är minimalt. Erfarenhet visar att det tar längre tid än vad ledningar tror att få ut nya produkter och att kostnaderna blir högre än väntat. Det kommer rimligen bättre köptillfällen framöver skriver Affärsvärlden.