Tre heta köptips för börsen

Publicerad 2015-09-23 08:18

Aktietips Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa Peab, Volvo och Mr Green medan ett säljråd delas ut till Astra Zeneca.

Peab har med en ny ledning lagt gamla synder bakom sig och interna åtgärder i kombination med en stark svensk krona gör aktien köpvärd med en riktkurs på 70 kronor.

Affärsvärlden menar att bland börsens byggbolag framstår Peab som det mest intressanta att äga och tidningen räknar med 15 procents vinstillväxt de kommande tre åren.

Det andra köptipset delas ut till Mr Green som lockar med den snabbaste organiska tillväxten bland börsens speloperatörer. Tidningen skriver att givet den snabba vinsttillväxten de närmaste åren ser aktien billig ut och riktkursen på ett års sikt sätts till 52 kronor.

Det tredje och sista köprådet ges till Volvo med riktkursen 110 kronor. Tidningen menar att Volvo är ett marginalcase där en förbättring i marginalen på lång sikt är positivt medan det finns viss kortsiktig osäkerhet kring efterfrågan.

Faktorer som gör att det positiva väger över inkluderar att Volvo efter en flerårig omstruktureringsfas är klart bättre rustat vid en eventuell bred konjunkturnedgång, att aktien relativt börsen framstår som klart attraktiv, samt att Martin Lundstedt framstår som rätt person att lyfta Volvo.

Det enda säljrådet blir Astra Zeneca som värderas högt jämte konkurrenter som brittiska Glaxo och amerikanska Merck. Det i kombination med fallande försäljning är en dålig kombination varför Affärsvärlden råder sina läsare att sälja aktien och köpa tillbaka den under 489 kronor.