Fyra köpvärda aktier

Publicerad 2016-12-07 07:53

Aktietips Affärsvärlden rekommenderar köp i fyra aktier i veckans nummer: taktäckningsbolaget Nordic Waterproofing Systems (NWS), sminkbolaget Oriflame, danska vindkraftverksbolaget Vestas, och finska Raisio, verksamt inom spannmålshandel och produkter som flingor, snacks, godis och margarin.

NWS ökar vinsterna i takt med att temperaturen i byggsektorn stiger. Värderingsmultiplarna är låga och direktavkastningen hög, skriver tidningen och sätter riktkursen till 100 kronor på ett års sikt, 15 kronor eller 18 procent över tisdagens stängningskurs.

Kursfallet efter Oriflames senaste kvartalsrapport var för stort, anser Affärsvärlden, och ev/ebit-multipeln 10 på tidningens uppdaterade prognoser för nästa år betecknas som för lågt för ett bolag med alltjämt god underliggande tillväxt. ”Köp med riktkurs 275 kronor”, blir rådet, 21 procent över tisdagens stängningskurs 227 kronor.

Vestas, vidare, har haft ett rekordår och nästa år kommer inte att bli lika starkt. Men skrämselhickan efter Donald Trumps valvinst kan visa sig överdriven, enligt Affärsvärlden, som anser att kursnedgången bör utnyttjas för att köpa aktien. Riktkursen på ett års sikt sätts till 529 kronor, 24 procent över tisdagens stängningskurs.

Raisio, till sist, betecknas som en stabil utdelningsaktie, även den för mycket nedhandlad efter en av årets stora politiska omvälvningar, i detta fall Brexit. Rådet blir köp – ”och välj den mer likvida V-aktien”.

I Affärsvärldens modellportfölj sker tre förändringar: Transcominnehavet säljs – ”bolaget är på rätt väg efter en svacka, men kursutvecklingen har ändå varit trög” – medan Eltel och Mekonomen köps. I Eltel har nya vd:n ”redan börjat styra upp den problemtyngda projektverksamheten, enligt en pressrelease i veckan”. För bilvårdskedjan håller tidningen ett bud från nya storägaren LKQ för sannolikt.