Tre köpvärda aktier – och en du ska sälja

Publicerad 2016-06-09 07:40

Aktietips Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa NGS, Björn Borg och Frontline, medan Sectra stämplas med sälj.

Vårdbemannaren NGS har fortsatt goda förutsättningar för tillväxt, såväl organiskt som via förvärv. Dagens p/e-tal på 10 är lågt, anser Affärsvärlden som sätter en riktkurs på 250 kronor på ett års sikt för aktien. Det motsvarar p/e 11, baserat på tidningens prognos för 2017.

Veckans andra köpråd delas ut till Björn Borg, vars mångåriga svacka har gett låga förväntningar på bolaget. Från och med nästa år kommer underklädesbolaget att sluta göra avbetalningar på varumärket som köptes loss 2006, och det i kombination med en viss ökad tillväxt kan lyfta rörelsevinsten till över 90 miljoner nästa år. Ev/ebit-multipeln hamnar i sådant fall nära 9 och p/e-talet strax under 12, vilket Affärsvärlden menar är lågt givet en hög utdelningspotential.

Sista köprådet ges till norska oljetankerbolaget Frontline. Rederibranschen har gått mycket dåligt sedan finanskrisen 2008, inklusive Frontline. Men aktien är lågt värderad anser Affärsvärlden, med ett p/e-tal under 7 samt en direktavkastning på hela 14 procent.

Avslutningsvis ges veckans säljrekommendation till Sectra. Medicinbolaget är framgångsrikt, och verksamhetsexpansionen mot analys- och övervakningstjänster till el och telebolag kan vara lyckosam. Men aktien är övervärderad i nuläget anser Affärsvärlden, som uppmanar till sälj och köp på nivåer under 98 kronor.