Tre köpvärda aktier – och en du kan vänta med

Publicerad 2016-11-16 07:16

Aktietips Affärsvärlden delar ut en köprekommendation till Invisio och upprepar köpråden för ICA och CTT. Samtidigt råder tidningen sina läsare att vänta med Scandi Standard. Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Invisio är snabbväxande och presterar hög vinsttillväxt. Affärsvärlden kan inte låta bli att trycka på köpknappen upp till 76 kronor, som också blir riktkursen om ett år. På Affärsvärldens prognoser handlas aktien i år till p/e 30 och på ett års sikt faller p/e-talet till 22,5, vilket inte klassas som ett fynd men är tillräckligt för att tidningen ska sätta köp. Nya stora enskilda order kan lyfta aktien rejält, påpekar tidningen.

ICA-aktien har backat med cirka 3 procent under de senaste två åren och har ett p/e-tal på 16,4 för nästa år. Rabatten är omotiverad, resonerar tidningen som anser att bolagets svenska verksamhet är så nära riskfri som det går att komma på börsen.

”Direktavkastningen på 3,5 procent gör att aktien har begränsad fallhöjd”, skriver tidningen vidare och upprepar rekommendationen köp och sätter riktkursen till 327 kronor aktien.

Affärsvärlden är inte långt ifrån att sänka rekommendationen för CTT Systems ett snäpp till en neutral vänta-rekommendation.

”Det som får oss att behålla vår positiva syn är främst två faktorer. Dels att fortsatta Dreamliner-leveranser och en ökande eftermarknad ger en stabil grundtillväxt i flera år, dels att sannolikheten för en order till Boeings 777X måste ses som mycket hög”, skriver tidningen.

Därutöver får tillväxten stöd av ökade A530-leveranser från Airbus och CTT framstår som en möjlig uppköpskandidat, resonerar tidningen vidare om CTT.

Kycklingaktien Scandi Standard har en bra tillväxt, men lönsamheten hänger inte med och Affärsvärlden sänker sin rekommendation till vänta. Tidningen skriver att om de nuvarande lönsamhetsproblemen skulle hålla i sig väntar rejäla prognossänkningar.