Fyra heta köptips

Publicerad 2017-03-01 06:39

Aktietips Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer råden att köpa Fiskars, Internationella Engelska Skolan, Duroc och GHP Specialty Care.

Affärsvärlden anser att man i Fiskars betalar ”ett rimligt pris för et lönsamhetslyft i den alltmer fokuserade varumärkesportföljen”. En ”fet balansräkning” med dolda tillgångar bidrar också till intresset och riktkursen blir 25 euro.

Internationella Engelska Skolan får köpråd med riktkursen 78 kronor och Affärsvärlden menar att ”Reepalu-rabatten” relativt andra välfärdsbolag är omotiverat stor. Givet risken varnar Affärsvärlden samtidigt för att den bara bör utgöra en liten del av portföljen.

I Duroc, som inte ges någon riktkurs, anser Affärsvärlden att det finns mer att hämta efter förvärvet av International Fibres Group som fick aktien att stiga med 77 procent på en dag. Efter en rekyl är aktien nu upp 40 procent sedan tidningens senaste köpråd i början av november förra året, men enligt Affärsvärlden finns mer att hämta.

Det fjärde köprådet går till GHP Specialty Care. Affärsvärlden menar att bolaget drabbas mindre av debatten om överdrivna vinster i välfärden än flera konkurrenter, i och med att bara 40 procent av intäkterna kommer från kommuner och landsting. Affärsvärlden noterar samtidigt att aktien, med ett p/e-tal på 18 respektive 15 för de kommande två åren inte dyr eller billig, ” men om bolaget landar fler utländska managementavtal i samma klass är ordningen en annan”. Riktkursen sätts till 15,60 kronor på ett års sikt.