Två köpvärda aktier – och en du ska sälja

Publicerad 2016-09-28 07:26

Aktietips I det senaste numret av Affärsvärlden ger tidningen sina läsare rådet att köpa DGC samt norska Yara, medan Fagerhult får sälj och Traction vänta.

Nätoperatören DGC växer snabbt och har tecknat flera avtal under ett ökat förvärvstempo, skriver Affärsvärlden som stämplar aktien med köp. Jämfört med konkurrenterna Bredband2 och Alltele är värderingen lägre. Tidningen sätter en riktkurs på 160 kronor, aktien handlas i dag kring 137 kronor.

Det andra köprådet delas ut till den norska konstgödseltillverkaren Yara, som tidningen menar är underskattat. P/e talet på 10 och direktavkastningen om 5 procent är lockande samt att bolaget har en stark position på en växande marknad menar tidningen.

Det enda säljrådet tilldelas ljusspecialisten Fagerhult vars aktiekurs under de senaste två åren dubblats. Tidningen menar att med ”alla normala mått” så är Fagerhult-aktien fullvärderad, trots goda framtidsutsikter. Sälj och köp tillbaka på nivåer under 208 kronor avslutar Affärsvärlden (aktien står nu i 234 kronor).