Två köpvärda aktier – och en du ska vänta med

Publicerad 2016-09-14 07:17

Aktietips Tidningen Affärsvärlden bjuder på köprekommendationer av Cloetta och B3it i veckans nummer, medan läsaren ges rådet att avvakta med Clas Ohlson.

Clas Ohlsons marginaler är i en fallande trend, och aktien är fullvärderad, skriver Affärsvärlden. I Norge och Storbritannien, där Clas Ohlson enligt Affärsvärldens uppskattning har 35 procent av affärerna, minskar valutaförändringar bolagets försäljningsintäkter. Affärsvärlden väntar med att köpa till dess att bolaget får fart på verksamheten i Tyskland, eller när kursen faller under 121 kronor.

Stabila Cloetta är ett attraktivt alternativ på en högt värderad aktiemarknad, skriver Affärsvärlden och upprepar en köprekommendation från i mars månad. Bolaget visade en ökad effektivitet i andra kvartalet, vilket visade sig i förbättrat rörelseresultat. Dessutom ökade den organiska tillväxten med 2 procent. Efter förvärvet av Aran Candy, är det upplagt för flera förvärv. Affärsvärldens köpråd ligger fast. Riktkursen höjs till 34 kronor.

It-konsulten B3it kan fortsätta att växa snabbt, vilket inte är helt inprisat enligt Affärsvärlden. B3it noterades på First North i juni till 50 kronor per aktie, och handlas efter tre månader omkring 70 kronor. B3it är självfinansierat och har visat vinst samtliga 51 kvartal sedan starten 2003. Bolaget har vuxit med i genomsnitt 39 procent per år sedan starten. Affärsvärldens rekommendation är köp av B3it med riktkursen 82 kronor på ett års sikt.