Fyra färska köprekommendationer

Publicerad 2016-09-07 07:33

Aktietips Affärsvärlden är på shoppinghumör i onsdagens utgåva, och rekommenderar köp av Eurocon, Poolia, Unibet och Huhtamäki.

Teknikkonsulten Eurocon, listat på Aktietorget, är en ”välskött doldis som platsar utmärkt i en långsiktig portfölj” skriver Affärsvärlden. Eurocon grundades 1990 och nådde en omsättning på 199 miljoner i fjol. Nästan hälften av omsättningen kommer från pappers- och massaindustrin. Värderingen av Eurocon speglar inte bolagets kvaliteter menar Affärsvärlden. Aktien är inget för kortsiktiga handlare då likviditeten är dålig, men den långsiktige kan börja köpa.

Bemanningsföretaget Poolias starka kvartalsrapport – med det bästa resultatet sedan i början av 2011 – fick aktien att vakna till liv, och den har goda förutsättningar att fortsätt upp skriver Affärsvärlden. Tidningen noterar att Poolias kapitalstruktur gjort det möjligt att dela ut 90 procent av vinsterna sedan 2011, och Affärsvärldens ser en möjlig direktavkastning på 9 procent nästa år. Köp är rådet, och riktkursen sätts till 16:50 kronor.

Varningslampor lyser i spelsektorn skriver Affärsvärlden, men i fallet Unibet är värderingen attraktiv mot bakgrund av vinsttillväxten. Ökad osäkerhet gällande beskattning och konkurrens är orosfaktorer. Unibet har tappat 30 procent sedan i december förra året. Brexit var en smäll och ytterligare halvårsrapporten en annan. Unibet har goda möjligheter till både förvärv och hög utdelning, skriver Affärsvärlden, och förutspår en kurs på 100 kronor om ett år.

Finländska Huhtamäki som förser världens snabbmatsrestauranger med engångsmuggar har vuxit snabbt, och aktien har mer att ge enligt Affärsvärlden, även om den inte är något fynd. Aktien har fördubblats i värde de senaste två åren och har ökat 18 procent i år. Enligt Affärsvärldens prognos värderas bolagets vinst för nästa år värderas till 17 gånger pengarna, vilket inte anses vara dyrt för ett stabilt konsumentvarubolag med stark tillväxt.