Placera Tidningen Affärsvärlden sätter köpråd på två aktier, specialistvårdföretaget GHP och utbildningsföretaget Academedia.

Efterfrågan på specialistvård kommer vara hög under en lång tid och GHP är bra positionerat för fortsatt tillväxt. Det skriver Affärsvärlden i en ny analys och upprepar tidigare köpråd.

”GHP har nu ett börsvärde på drygt 1,3 miljarder och intresset från fonder borde öka vilket kan driva multipelexpansionen ytterligare. Den riktige optimisten kan även hoppas på att konsolideringen i sektorn fortsätter och att GHP är ett tänkbart uppköpsobjekt”, står det i analysen.

I den negativa vågskålen finns den ständigt närvarande politiska risken och att GHP:s avtal i Mellanöstern inte förlängs, skriver Affärsvärlden.

”Den som inte räds dessa risker kan överväga en post. Aktien har utvecklats starkt sett över ett år. Vi behåller vårt köpråd”, heter det.

Affärsvärlden sätter också ett köpråd på aktien i utbildningsbolaget Academedia.

”Tack vare lång erfarenhet av distansundervisning och ökad efterfrågan på vuxenutbildning kan Academedia bli en oväntad vinnare i covid-19-krisens efterdyningar”, heter det bland annat i analysen.