En riktig chansaktie

Publicerad 2014-08-12 12:11

Aktietips Ett kommande besked är helt avgörande för om läkemedelsbolaget lyfter eller om det tvingas stöpas om. Carnegie menar att man som investerare ändå bör chansa och sätter köprekommendation.

Det handlar om Active Biotech där Carnegie med 60 procents sannolikhet bedömer att resultaten kring fas 3-studien beträffande prostatacancerprojektet Tasq kommer att vara positiva och ser därmed en tilltalande riskersättningsprofil, risk/reward, i aktien.

Det framgår av den Carnegie-analys där rekommendationen för bioteknikbolaget lyfts till köp, från tidigare behåll, med en riktkurs om 43 kronor.

”Active Biotechs framtid är binär. För att bolaget ska kunna fortsätta i sin existerande form måste fas 3-resultaten från Tasq vara positiva”, skriver investmentbanken som bedömer att bioteknikbolaget annars kommer att stöpas om.

Om Tasq-resultaten visar sig framgångsrika ser Carnegie ett värde om 58 kronor per aktie medan negativa studieresultat skulle få banken att värdera bioteknikbolaget till 21 kronor per aktie.

Förra veckan höjde Nordea Markets sin rekommendation till köp för bioteknikaktien med ett liknande resonemang.

Vid 11.30-tiden på tisdagen noterades bioteknikaktien till knappt 32 kronor, en uppgång för dagen med 5 procent.