Analys ABG Sundal Collier ser stora möjligheter för Sinch att fortsätta sin tillväxtresa, framför allt via förvärv. Baserat på bolagets skuldsättning antar ABG emellertid att det är troligt att Sinch behöver göra ytterligare en emission före nästa stora förvärv.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys daterad på onsdagseftermiddagen.

ABG drar upp riktkursen för Sinch till 2.100 kr (1.550), med hänvisning till högre estimat och antaganden om starkare vinsttillväxt under många kvartal framöver.

”Vi ser inga skäl att lämna detta tåg”, skriver ABG och upprepar köprekommendationen för Sinch efter förra veckans nyhetsflöde som inkluderade förvärvet av Inteliquent och en stark rapport för det fjärde kvartalet 2020.

Marknaden för CPaaS (kommunikationsplattform som en tjänst) växer i hög takt och är i hög grad fragmenterad. Efter det senaste förvärvet är Sinch nu bland de största bolagen i marknaden, men har fortfarande en marknadsandel på mindre än 10 procent, enligt ABG:s analys.

”Vi fortsätter att betrakta Sinch som en av ledarna i sin sektor och det bolaget som andra föredrar att sälja till, vilket kommer att hjälpa i framtida M&A-processer”, skriver ABG Sundal Collier.

Vid 11.30-tiden handlades Sinch till 1.618 kr, upp 1,9 procent för dagen. Hittills i år har aktien stigit drygt 20 procent.