Analys Historiskt Evolution-kritiska ABG Sundal Collier har sett över estimaten sedan analyshuset för en tid sedan bytte analytiker. Översynen har resulterat i en aningen nedjusterad riktkurs men höjd rekommendation till köp.

”Bolaget handlas baserat på Factsets konsensus till en ev/ebit-multipel på 25 gånger, nivåer som inte setts sedan mars 2020 under covid-19-utförsäljningen, därav gör vi bedömningen att det är tid att köpa Evolution”, skriver ABG i sin uppdaterade analys.

För det fjärde kvartalet vars rapport väntas den 9 februari räknar analyshuset med en stabil prestation. Sett till hur spelaraktiviteten på bolagets bord sett ut under kvartalet ser det bra ut och ABG räknar med en tvåsiffrig tillväxt kvartal över kvartal, även om korrelationen mellan spelaktivitet och intäkter inte är perfekt.

”Sammantaget väntar vi oss ett solitt kvartal med 71,4 och 82 procent tillväxt i intäkter och justerad ebitda mot föregående år”, skriver analyshuset som dock lyfter ett varningens finger för konsekvenser i händelse av att tillväxten i det fjärde kvartalet skulle bli en besvikelse.

I samband med rapporten för det tredje kvartalet föll aktien 8 procent när tillväxten inte nådde upp till de högt ställda förväntningarna och en miss till kan ge en hård dom av marknaden eftersom aktien varit väldigt volatil den senaste tiden på grund av bolagets tveksamma kommunikation i samband med anklagelserna om illegala affärer.

Bolaget sade tidigare i januari, bland annat i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt, att nya prognoser kommer att lämnas i samband med rapporten. ABG gissar att vd Martin Carlesund kommer att försöka sänka förväntningarna på marginal och tillväxt, men konstaterar samtidigt att bolaget har för vana att slå sina lämnade prognoser.

ABG har tidigare stuckit ut i analytikerkåren med en mer försiktig hållning till bolaget. För en tid sedan byttes ansvarig analytiker ut och i analysen skriver ABG att man efter bytet gjort en fullständig översyn av estimaten. Som ett resultat av översynen räknar ABG nu med en tillväxt på 33,0 och 21,2 procent för 2022 respektive 2023 och menar att aktien är attraktivt värderad vid den här nivån, om än med höga multiplar.

Den nya köprekommendationen kommer med en något sänkt riktkurs till 1.461 från 1.480, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på onsdagen. Aktie som haft det kämpigt under de senaste handelsdagarnas börsturbulens var vid lunchtid på onsdagen bästa aktie på OMXS30 med en uppgång på 6,7 procent till 1.205.