Analys Trots ett starkt kvartal från Kambi föll aktien över 10 procent på rapportdagen. ABG Sundal Collier menar att det inte var befogat och skulle utnyttja dippen. Det skriver ABG i en analys och upprepar köprekommendation och riktkurs 706 kr.

Kambis rapport bjöd på rörelseresultat som var 4 procent över analytikerna i Infronts estimatsammanställning och intäkter som var strax över förhandstipsen.

”Vi anser att Kambi är det bästa sättet att få exponering mot legalisering av sportbetting i USA, vilket vi menar är den mest intressanta möjligheten i sektorn”, skriver analyshuset som tror på betydande tillväxtmöjlighet på andra sidan Atlanten allt eftersom sportbetting legaliseras i fler stater.

Trots att Kambi förlorat Draftkings som kund tror ABG att intäkterna i det fjärde kvartalet 2021 kommer att vara någorlunda i linje med det tredje kvartalet 2021, under förutsättning att Penn Gaming lyckas med sin utrullning. ABG noterar även att det fjärde kvartalet har tre starka månader säsongsmässigt jämfört med en månad i det tredje kvartalet.

”Det här är något som vi menar att konsensus har missat, och ger därmed ytterligare potentiell uppsida mot konsensusestimaten.

ABG:s förvåning över onsdagens kursfall till trots så fortsatte aktien ned omkring 3 procent på torsdagen till 447 kr.