Analys ABG Sundal Collier ser en sannolikhet för att hjälmteknikbolaget Mips höjer sina finansiella mål i samband med rapporten för det fjärde kvartalet. Det framgår av en analys daterad på kvällen den 19 januari.

”Vi tror att lanseringen av nya mål eller en utökning av den adresserbara marknaden i samband med rapporten för det fjärde kvartalet borde kunna bli en positiv trigger och ge stöd långsiktigt”, skriver ABG.

Efter en ”extremt stark” rapport för det tredje kvartalet räknar analysfirman med att trenden fortsätter det fjärde kvartalet, då ABG räknar med att Mips kan visa en organisk intäktstillväxt på 40 procent i förhållande till ett tufft jämförelsekvartal 2020.

Vidare påpekar ABG att den framgångsrika lanseringen av säkerhethjälmar, där Mips nu har nio märken att lansera, inte kommer att påverka försäljningen fjärde kvartalet 2021 men borde ge stöd under 2022-2023.

”Vi tror detta ligger klart före Mips planer för sina finansiella mål för 2025 (försäljning på över 1 miljard kr och en ebit-marginal på över 40 procent), och vi ser en sannolikhet för höjda mål i samband med rapporten för det fjärde kvartalet då helåret 2021 har stängts”, skriver ABG.

Analyshuset tror också att Mips kan uppdatera sin adresserbara marknad, från nuvarande 130 miljoner enheter per år.

”Detta borde motivera högre tillväxt under längre tid, enligt oss, vilket inte reflekteras i nuvarande estimat”, menar ABG i analysen.

ABG har höjt sin rekommendation för Mips till köp från tidigare behåll medan riktkursen om 1 200 kr upprepas. Rekommendationshöjning görs efter att Mips-aktien visat en svag kursutveckling. Hittills i år har aktien fallit drygt 24 procent. Vid 10.40-tiden hade Mips-aktien stigit 1,5 procent till 898 kr.