Analys Trots en ytterligare risk på nedsidan i aktien efter den senaste tidens volatilitet så anser ABG att Nokia är värt risken och höjer rekommendationen till köp. 

Nokialedningens försäkran om de pågående förbättringarna i bolagets konkurrenskraft inom 5G är uppmuntrande, menar ABG Sundal Collier i en analys.

Utsikterna om en lägre försäljning och en marginal kring noll inom Mobile Networks under 2021 understryker emellertid riskerna för Nokia och dess investerare.

”Samtidigt som vi ser en ytterligare risk på nedsidan i aktien efter den senaste tidens volatilitet borde den kommande kapitalmarknadsdagen bjuda på en trovärdig plan för Nokias långsiktiga ambitionsnivå och vi anser att Nokia är värt risken”, skriver ABG Sundal Collier.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen har ABG uppgraderat Nokia till köp, från tidigare behåll, med en oförändrad riktkurs om 4:00 euro. Uppgraderingen har gjorts efter att aktien har fallit 20 procent sedan den 28 januari, heter det i analysen.

Fjärde kvartalets resultat var något bättre än väntat, som en följd av en oväntad tidigarelagd betalning från en kund, skriver ABG. Nokia upprepade samtidigt prognosen om en justerad rörelsemarginal på 7-10 procent för 2021 och gav en ny försäljningsprognos om 20,6-21,8 miljarder euro.

ABG har sänkt sina estimat för Nokias intäkter under året 2021-2023 med 4-5 procent och för rörelseresultatet med 6 procent för 2021 och med 3 procent för 2022.

Vid 12.30-tiden handlades Nokia till 3:56 euro, ned 0,5 procent för dagen. Hittills i år har Nokia emellertid stigit närmare 13 procent.