Analys Byggmax första kvartal var oväntat starkt och inger hopp för de viktiga vår- och sommarmånaderna. Men även om utsikterna förbättrats har även aktiekursen stärkts och uppsidan är nu begränsad. Det skriver ABG Sundal Collier i en analys och sänker sin rekommendation till behåll från köp.

Däremot skruvar man upp riktkursen till 42 kronor (32), något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på måndagen höjer

Mycket talar för Byggmax, enligt investmentbanken. Det första kvartalet kom in väl över ABG:s estimat med en jämförbar tillväxt om drygt 20 procent. Även om det första kvartalet är säsongsmässigt svagt med de viktigaste försäljningsmånaderna kvar, stärker det analyshusets syn på helåret 2020.

”Styrketecknen som vi såg i det första kvartalet gör oss mer positiva till resterande del av året, eftersom en stark start vanligtvis banar väg för en bra vår- och sommarsäsong”, skriver ABG som har justerat upp sina estimat för såväl försäljning som ebita-resultat för helåret.

Dessutom torde bolagets balansräkning förbättras till följd av genomförda försiktighetsåtgärder så som den indragna utdelningen för 2019.

Den positiva synen på bolaget har stärkts, men det har även aktiekursen som är upp omkring närmare 60 procent hittills i år varav dryga 20 procent sedan rapporten de 21 april. Det ger en marginell uppsida räknat på måndagens kurs vid lunchtid om 41:90 mot ABG:s nya riktkurs på 42 kronor.