Analys Kinnevik har gått sämre än börsen generellt sedan investmentbolagets rapport för det fjärde kvartalet i februari. Aktien har därmed blivit straffad för hårt. Det menar ABG Sundal Collier som har höjt sin rekommendation för aktien till köp.

Att aktien har gått sämre än index de senaste veckorna är inte motiverat, menar ABG som bland annat pekar på att förhållandevis motståndskraftiga Tele2 utgör cirka 40 procent av portföljen. Dessutom bör Zalando klarar sig bättre än många andra modebolag och dessutom sitter hälsovårdbolaget Livongo i den onoterade portföljen bra till.

”Den nuvarande substansrabatten på 29 procent kan jämföras med vårt riktmärke om 10 procent och femårssnittet på 20 procent och vi ganska optimistiska vad gäller utsikterna för substansvärdet”, skriver ABG i analysen.

Investmentbanken framhåller vidare att Kinnevik är i bra finansiell form med en skuldsättningsgrad på mindre än 2 procent. ABG tror därför att Kinnevik redan ägnar ansenlig tid åt att utvärdera olika investeringsmöjligheter.

”Vi förväntar oss inte betydande aktivitet omedelbart, men förväntar oss att bolaget kommer att vara aktivt under årets gång”, skriver ABG.

ABG:s nya riktkurs ligger på 198 kr, ned från tidigare 235 kr. Aktien handlas kring 172 kr på måndagen.