Scen från spelet Goat Simulator från Coffestain Studios som ingår i Embracer.

Analys Embracers aktie erbjuder den bästa av två världar med hög tillväxt och låg värdering, skriver ABG Sundal Collier som räknar med att gamingbolagets organiska tillväxt landar på i snitt 12 procent under åren 2021-2024.

”Embracer har en av de mest stabila och diversifierade intäktsbaserna inom sektorn och en högre tillväxt, vilket motiverar en premiumvärdering jämfört med konkurrenterna. Trots detta handlas aktien med 30 procents rabatt”, skriver ABG som inlett bevakning av Embracer med rekommendationen köp och riktkursen 150 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen.

ABG anser att Embracer (ner kring 30 procent sedan årsskiftet) straffats orättvist på senare tid och pekar på orsaker som en svag marknad för gamingaktier, tuffa förhållanden för förvärv med höga värderingar och att bolagets senaste köp av brädspelsgruppen Asmodee har misstolkats av marknaden.

”Vi ser detta som en bra möjlighet att dra nytta av det negativa sentimentet. Vi väntar oss snabba accelerering av den organiska tillväxten från och med det första kvartalet 2022/2023 (från och med april 2022, reds anm), som toppar på 41 procent i det andra kvartalet, tillsammans med ytterligare förvärv”, skriver ABG som även lyfter fram att Embracers notering på Nasdaq Stockholms huvudlista före slutet av 2022 kan bli en positiv drivkraft.